Fietsongeval.be

Nieuws

Voordracht

Voordracht 'Testosteron in het peloton'

Op 8 maart brengen Dirk Draulans en Marc Peeters van fietsongeval.be in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde het avondvullend programma 'Testosteron in het peloton'. Marc van Fietsongeval.be bouwt de bruggetjes tussen de vijf hoofdstukken waarin Knack-journalist, bioloog en TV-gezicht Dirk Draulans op zoek gaat naar de parallellen tussen een peloton fietsers en het dierenrijk. Een aanrader. Tickets bestellen doe je via fietsongeval@marcpeeters.be.

Lees meer
Dode hoek: een doorbraak?

Dode hoek: een doorbraak?

Eind december kondigde de Antwerpse schepen voor mobiliteit met veel bravoure een nieuw verkeersbord aan dat automobilisten en in het bijzonder vrachtwagenchauffeurs moet verwittigen voor een gevaarlijke situatie nl. afslaan naar rechts en fietsers in de buurt. Het gaat om een proefproject op slechts 1 kruispunt. Als een fietser een kruispunt nadert, wordt een detectiesysteem in werking gesteld waardoor het verkeersbord gaat oplichten. Zo wordt de aandacht van de chauffeur op fietsers 'gefocust'. Niet iedereen is laaiend enthousiast, maar het is wel een stap voorwaarts!

Lees meer
Black Friday: Laat je zien!

Black Friday: Laat je zien!

Een goed functionerende verlichting is een wettelijke verplichting om de fietser te beschermen in het donker, de reflecterende kledij is het 2de niet te miskennen aspect. Het is bewezen dat reflecterende kledij de zichtbaarheid van fietsers merkelijk verhoogd. Fietsongeval.be sprak met Peter Lievens, managing director van WOWOW en deze accentueerde de boodschap aan de fietsers.

Lees meer

Meer nieuws

Licht in het duister

In deze sombere duistere dagen is zichtbaarheid een 'must'. Want hoe dikwijls lezen we niet in verklaringen "ik had de fietser niet gezien !" Een gegronde reden om als fietser goed en voldoende verlicht te zijn.  Maar wat houdt dit nu in en wat zegt de wet ?

09/11/2017

Lees meer

Met de fiets op reis

Fietsen onder de Spaanse, Toscaanse en Provençaalse zon is hemels, maar check toch vooraf de plaatselijke fietsregels om niet verrast te worden door ijverige verbalisanten. Regels verschillen van land tot land. Fietsongeval.be vatte de belangrijkste regels voor je samen. En lees zeker ook de Grinta van juli 2017.

24/06/2017

Lees meer

Hulp ter plaatse Je bent betrokken bij een fietsongeval.
Wat doe je?