Marc peeters

Over ons

FIETSEN is populairder dan ooit: het wielertoerisme boomt, de elektrische fiets is een voltreffer, we fietsen steeds meer naar school of naar het werk.

Spijtig genoeg leidt dit tot meer fietsongevallen, meestal beperkt tot wat schaafwonden en een licht beschadigde fiets. Maar heb je ernstige materiële en lichamelijke schade, dan wil je de kosten daarvan vergoed zien.

Als gepassioneerd fietser / fervent wielertoerist, en zelf al enkele keren het slachtoffer van een fietsongeval, besloot advocaat Marc Peeters zijn inzichten te bundelen op ‘fietsongeval.be’ .

Zowel op kantoor als in het fietsmilieu wordt hij te vaak geconfronteerd met het gegeven dat fietsers niet voorbereid zijn op een fietsongeval, dat ze niet beseffen dat een goede verzekering onontbeerlijk is. Te dikwijls worden vergoedingsregelingen voorgesteld die ontoereikend zijn.

Een fietsongeval is doorgaans een complex juridisch gegeven: je hebt als fietser het recht hierin optimaal begeleid te worden, maar tegelijk heb je uiteraard ook plichten.

‘Fietsongeval.be’ wil bewustwording creëren rond veilig fietsen met tips en info. Loopt het toch spaak, dan begint alles bij goede raad en professioneel advies!

'Fietsongeval.be' ontwierp een handige QR-code, beschikbaar als kleine zelfklevende sticker, te bevestigen op je stuur of stuurpen. Deze QR-code informeert je snel en eenvoudig. Raak je betrokken in een verkeersongeval, kan je via je smartphone alle nuttige gegevens noteren en voor verdere verwerking doormailen.

Kijk bij 'Hulp ter plaatse' op onze homepagina om dit innovatieve concept te ontdekken. Beschikbaar vanaf 01/02/2015 op uw eerste verzoek. 


Marc peeters

Voordracht of infosessie

Fietsongeval.be organiseert interactieve infosessies/voordrachten die de beleving rond veilig fietsen in de kijker zetten. Hierin informeren we ook over de afhandeling van mogelijke fietsongevallen. Onder het motto "Bike meets Law" worden de raakpunten tussen wet en fietsen - en wat als het spaak loopt - geaccentueerd.

Bedrijven, wielerclubs, non-profitorganisaties, e.a. kunnen een op maat gemaakte infosessie aanvragen (afhankelijk van het aantal deelnemers, tijdsduur,…). Uw organisatie geeft zelf aan welke aspecten gedetailleerd moeten toegelicht worden (wat als je valt door de weggeslingerde drinkenbus van je fietsmakker, op welke vergoeding heb ik recht bij een fietsongeval, is een zwakke weggebruiker altijd in zijn recht…).

Voor bedrijven staan wij ook ter beschikking om een fietsbeleidsplan uit te werken om aan de noden van het toenemende woon-werk fietsverkeer het hoofd te bieden.

Vrijblijvende info verkrijgt u via eenvoudige aanvraag per mail.

Het belang van correcte informatie kan immers niet genoeg benadrukt worden!