Gewone dames- & herenfiets

Gewone dames- & herenfiets
  • Een fietsbel op je fiets is verplicht. Ze moet hoorbaar zijn op een afstand van 20 meter ongeacht waar de bel op je fiets bevestigd is. Heb je geen bel, dan riskeer je een boete van 58 euro (bij onmiddellijke inning) of 68 euro (bij minnelijke schikking).
  • Twee werkende remmen (voor- en achterrem) zijn verplicht. Werken ze niet, dan riskeer je een boete van 58 euro (bij onmiddellijke inning) of 68 euro (bij minnelijke schikking).
  • Verlichting / fietslichten (wit of geel vooraan en rood achteraan) moeten alleen aanwezig en in werking zijn tussen valavond en zonsopgang en wanneer de zichtbaarheid minder dan 200 meter is. Het rode achterlicht moet ’s nachts zichtbaar zijn op 100 meter. Heb je dat niet, dan krijg je een boete van 58 euro (bij onmiddellijke inning) of 68 euro (bij minnelijke schikking).
  • Reflectoren (witte vooraan en rode achteraan, gele of oranje aan weerszijden van de pedalen en twee gele of oranje per wiel en / of een witte reflecterende strook op elke band) zijn verplicht. Geen reflectoren levert je eenzelfde boete op als bij de fietslichten.

Lichten en knipperlichten mogen zowel op de fiets als op de fietser bevestigd worden.