Nieuwsflash 14 mei 2016

De afgelopen weken veel aandacht voor het verbod op schijfremmen door het UCI in het profpeloton, daar waar meerdere gespecialiseerde vakliteratuur het gebruik van schijfremmen uitvoerig belichtten. Wat als een ongeluk ‘à la Francisco Ventoso’( een schijfrem sneed diep in zijn been) zich voordoet tijdens een cyclosportieve…

Een man heeft tevergeefs een zadelfabrikant voor de rechter gedaagd omdat hij door het zadel een erectiestoornis zou hebben gekregen.De rechter wees de claim af bij gebreke aan afdoend bewijs (bron: www.fiets.nl)

Ook al werd Femke Van den Driessche door het UCI voor 6 jaar geschorst, sinds de ontdekking van haar mechanische fraude is de verkoop van inbouwmotortjes verdubbeld. Voor 2.850 euro geeft je ingebouwd motortje je grenzeloos fietsplezier door de immer sterken in de groep moeiteloos te volgen, zelfs achter te laten…

Op 09/05/2016 reden 2 fietsers frontaal op elkaar in. De exacte oorzaak moet nog onderzocht worden maar een ziekenhuisopname in zéér kritieke toestand was het gevolg.

Nog erger verging het deze week een fietser te Gent die, na in aanrijding te zijn gekomen met een andere fietser, werd overreden door een vrachtwagen en met zware verwondingen naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Dit alles om aan te tonen dat ook op fietspaden dubbele voorzichtigheid aan de orde is! 

13/04/2018