Het overzicht van onze artikels

Blijf op de hoogte van de verkeerswetgeving, ontdek heel wat tips om je veilig op fiets te verplaatsen en leer meer over Fietsongeval.be!

#veiligfietsen: voorrang van rechts

Je voorrang van rechts principieel nemen is misschien toch niet zo slim bij druk verkeer. Geef hem af als het gevaarlijk wordt. Je voorkomt er veel miserie en schade mee. En dat willen we toch samen bereiken?! Zeker in Corona-tijden met overvolle ziekenhuizen.

#veiligfietsen: aankoop occasiefiets

We proberen fietsongevallen te voorkomen en onze ziekenhuizen te vrijwaren van gekwetste fietsers. Daarom vandaag tips over de aankoop van occasiefietsen (al dan niet met gebreken).

#veiligfietsen: geflitst op de fiets

Gisteren hadden we het over snelheidsbeperkingen op het fietspad. Maar hoe worden die gecontroleerd? Kan je als fietser geflitst worden? Vandaag het onderwerp van onze #veiligfietsen-tip.

#veiligfietsen: snelheidsbeperking op het fietspad

Fietsers die meer dan 30 km/u op het fietspad rijden…het kan onveilige situaties veroorzaken. Sommige steden en gemeenten plaatsen dan ook bordjes met een snelheidsbeperking. Maar zijn die geldig? Hoe vermijden we ongevallen?

#veiligfietsen: met oortjes en headphones

Wist je dat naar muziek luisteren op de fiets, de kans op ongevallen enorm vergroot? Dat kan niet de bedoeling zijn. Daarom wat meer tekst en uitleg over oortjes op de fiets.

#veiligfietsen: fietsen op de rotonde

We willen ongelukken vermijden bij fietsers. Fietsen op rotondes is best gevaarlijk. Lees in deze tip hoe je veilig een rotonde passeert.

#veiligfietsen: kruisen

Elkaar passeren in deze tijden doe je op een veilige afstand. Maar ook met de fiets zijn er regels om elkaar te kruisen. Hier alweer een tip om fietsongevallen te vermijden.

#veiligfietsen: fietsen door rood licht

We blijven solidair met ons verplegend en ander zorgpersoneel en trachten fietsongevallen te vermijden. Vandaag door het rood licht te respecteren.

#veiligfietsen: fietsen op een jaagpad

Ook als fietsers blijven we het verzorgend personeel ondersteunen door een onnodige ziekenhuisopname te vermijden. Neen aan fietsongevallen. Vandaag focussen we op het fietsgebruik op jaagpaden.

#veiligfietsen: inhalen

We blijven dagelijks sensibiliseren tot meer fietsveiligheid om onze hospitalen geen overbodige fietsslachtoffers te doen opnemen, met vandaag tips over het inhalen van fietsers.

#veiligfietsen: de fietsbel

In onze actie om zoveel mogelijk ziekenhuisbedden te vrijwaren van fietsslachtoffers, elke dag een fietstip die je meedraagt in je dagelijks uitje buiten de quarantaine. Vandaag: de fietsbel.

#veiligfietsen: afslaan

In tijden van Corona gaan we massaal fietsen. Wij geven je tips om het veilig te houden. De eerste tip gaat over afslaan.

Fietssnelweg F45 Gent - Kortrijk: Herbronnen!

Is de F45 effectief dé fietssnelweg bij uitstek in West-Vlaanderen zoals beweerd wordt in publicaties? Expert in fietsrecht Marc Peeters testte zelf een deel van het parcours.

Top Mont Ventoux in een nieuw kleedje

Neem nog snel een foto van de huidige top want die verandert binnenkort!

Koersen is overleggen

Op 17 maart botste een groep renners met een bestelwagen. Wat volgt is de discussie na dit tragisch ongeval….

Fietsers en sneeuw/ijsvalpartijen

De 'die hard' fietsers in regen en wind werden afgelopen week getrakteerd op heuse wintertoestanden. En er volgen ongetwijfeld nog winterpriks.
Maar wat als je valt op ijs of sneeuw, ben je zelf verantwoordelijk ? Of de gemeente? In dit artikel lees je er alles over.

Nieuwsflash december 2018

Win een infosessie #goedopweg

Begeleiding van beginnende fietsertjes

Regendruppels bij zon: de schuimcicade

Voordracht 'Testosteron in het peloton'

Dode hoek een doorbraak?

Oversteekplaats fietsers: geen voorrang!

Lichtgevende fietspaden