Koersen is overleggen

Zondag 17 maart kwam de jonge renner Stef Loos - deel uitmakend van een groep coureurs in koers - in aanrijding met een bestelwagen;  hij overleed iets later in het ziekenhuis.

Stef Loos maakte deel uit van een groep renners die in een reguliere wielerwedstrijd te Dottignies 'per vergissing' rechtdoor reden i.p.v. rechts af te slaan en alzo iets verder op een onbeveiligd kruispunt terechtkwamen met alle nefaste gevolgen vandoen.

 

Nog geen 24 uur later verwijt de koersdirecteur de plaatselijke politie een gebrek aan inzicht door op de bewuste plaats (de plaats waar de renners rechtsaf moesten afslaan) geen seingever te plaatsen.  

De politie wenst geen commentaar te geven en verwijst naar het onderzoek van het Parket. Een chronisch gebrek aan seingevers enerzijds, een chronisch gebrek aanvoldoende personeel en inzicht in de problematiek van een wielerwedstrijd bij de politiediensten anderzijds, maken de voedingsbodem voor dergelijk fataal gebeuren. 

 

In plaats van wederzijdse verwijten te uiten, hadden de organisatoren, koersdirecteur, medewerkers alsook de politiediensten beter vooraf afdoend overleg gepleegd over de mogelijke pijnpunten van veiligheid op het 'afgesloten' parcours. Neen dus !

Veel sterkte aan familie en vrienden van Stef.

23/04/2019